ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ!!!



  Το  πιο κακοστημένο επικοινωνιακά παιχνίδι  σε μορφή δημοτικού συμβουλίου είχαν την  ατυχία  να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού την Πέμπτη 04/12/2014.

Η διπλή συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα  θέμα που η παράταξη ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  ζητούσε επίμονα. 
Το Θέμα αφορούσε την  πλατεία του Κοκκίνου και το αν θα έπαιρνε ο Δήμος την πολύαναμενόμενη παράταση μέχρι την ολοκλήρωση του έργου  ή θα υποχρεωνόταν να επιστρέψει το πόσο επιχορήγησης του έργου (περίπου 5000.000). Επί της αρχής το θέμα έμοιαζε εξόχως σημαντικό, επί της ουσίας όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ!!! 
Παρόλα αυτά  παρακολουθήσαμε μια δίωρη συζήτηση με παρουσιάσεις σε γιγαντοοθόνες και συνεχείς αντεγκλήσεις για ένα θέμα ουσιαστικό λυμένο εκ των προτέρων…

Η παρουσία των εκπροσώπων της  Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ) κ.κ. Μέξη, Φραντζεσκάση και Κολοβού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού επιβεβαίωσε  την  άποψη μερίδας  δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου  που σημείωναν πριν την έναρξη της διαδικασίας ότι θα παρακολουθήσουμε  άλλη μια επικοινωνιακή παράσταση από τον κ. Τσιάμη.
.Όπως και έγινε ο  πρώην Αντιδήμαρχος Ορχομενού (ο γνωστός και ως  ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ DOLCE VITA ( sic)) ο οποίος είναι επίσης  μέλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  αφού ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο  του Δ.Σ. κ. Λ. Ρόδη ξεκίνησε τον ρόλο του στο θέαtρο του παραλόγου λέγοντας τα εξής :
 «Θα ήθελα κ. πρόεδρε να εκφράσω την συμπαράσταση μου και την στήριξη  στο πρόσωπο σας κ. πρόεδρε επειδή βάλλεσθε  και βαλλόμαστε όλοι από διάφορα blogs και sites με χτυπήματα  του τύπου παιδική χαρά τα οποία είναι ανυπόστατα και  παραπληροφορούν  τον κόσμο και δεν έχω πρόβλημα να πω και τα blogs (δεν τόλμησε να το πει φυσικά) Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί επειδή έχει έντονες συζητήσεις να παρουσιάζεται ως παιδότοπος».(Η απάντηση βέβαια θα του έρθει συστημένη σε επόμενο δημοσίευμα)
Εν συνεχεία μίλησε επί του θέματος   λέγοντας ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει  παρέλθει  και
ζήτησε σε έντονο ύφος τον λόγο από τον δήμαρχο Ορχομενού για ποιο λόγο δεν έχει τελειώσει το έργο και τι προτίθεται να κάνει.
 Ο δήμαρχος Ορχομενού από την πλευρά του κ. Λ. Υπερήφανος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  έδωσε τον λόγο στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να γίνει κατανοητό από όλους  το τι αφορά το θέμα πριν τοποθετειθεί  ο ίδιος. 
Οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Ηλιόπουλος και Τούντας  προσπάθησαν να ενημερώσουν τον  κόσμο παρά τις συνεχόμενες  διακοπές από την πλευρά του κ. Τσιάμη. 
Η τεχνική υπηρεσία λοιπόν του Δήμου ενημέρωσε το σώμα ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και απομένει ένα 2 %  λόγω του ότι ένας πολίτης διεκδικεί κάποιο κομμάτι της πλατείας    ως ιδιοκτησία του.
    Τα σημαντικά σημεία που ανέφεραν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ήταν ότι η  σύμβαση τα ου έργου υπογράφηκε την 19/12/2013 και το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί στις  19/06/2014 κάτι που δεν έγινε, αντί αυτού  η απερχόμενη διοίκηση πήρε παράταση ολοκλήρωσης του έργου έως τις 19/08 οπότε και πάλι δεν παρέλαβε το έργο  αφού δεν είχε λυθεί το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό  που διεκδικούσε ο πολίτης του Κοκκίνου-με βάση  τα όσα υποστήριξε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. 
Εντωμεταξύ  μεσολάβησαν οι εκλογές του Μαΐου, λίγο πριν την αρχική  προβλεπόμενη παραλαβή του έργου , όπως μεσολάβησε και η αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου λίγο μετά την   παράταση που  πήρε η απερχόμενη διοίκηση(… με ότι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για την πορεία του έργου). 
Αφού ολοκληρώθηκε η αναδρομή πό τον κ. Ηλιόπουλο τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης και  σημείωσαν τα εξής :
 «Με δεδομένο ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 98 % και μιλάμε για ένα κομματάκι και κινδυνεύουμε  να χάσουμε το έργο ,η  πρόταση  μας είναι να δοθεί παράταση σιωπηρή ή μη με σκοπό να ολοκληρωθεί το έργο και να μην μπει σε κίνδυνο  το έργο και να μην ζητηθεί από τον Δήμο η επιστροφή των χρημάτων.»
 Ο δήμαρχος Ορχομενού αφού συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Μέξη  (διευθυντή της Ε.Ε.Τ.Α.Α.) επιβεβαιώθηκε για αυτό που είπε σε προηγούμενο συμβούλιο ότι είχε προβεί ο ίδιος σε επικοινωνία με τον κ. Μέξη αμέσως μόλις παρέλαβε τα ηνία του Δήμου.
 Από την άλλη ο  κ. Ττσιάμης  κόντρα στο θετικό κλίμα συζήτησης και συμφωνίας για ολοκλήρωση του έργου επέμενε να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δοθεί παράταση και ότι ο Δήμος θα αναγκαστεί να επιστρέψει όλα τα χρήματα και θα χάσει το έργο με ευθύνη της νέας διοίκησης.
 Κάτι τέτοιο φυσικά το απέρριψε  η τεχνική υπηρεσία λέγοντας ότι βάσει νόμου  μπορεί να δοθεί νέα παράταση και να κλείσει το έργο χωρίς κανένα πρόβλημα.  Ο δήμαρχος ρώτησε αν μπορεί να κλείσει το έργο ως έχει στο 98 % και πήρε την διαβεβαίωση των ειδικών ότι μπορεί να γίνει ότι ζητήσει ο Δήμος και να μην τεθεί σε κίνδυνο το έργο και η επόμενη προγραμματική περίοδος.
 '
Όταν πήραν τον λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι  άναψαν τα αίματα και έμειναν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 

Ο  Αντιδήμαρχος κ. Νταβαλούμης σημείωσε τα εξής  
« Η τροποποίηση του σχεδίου από την προηγούμενη διοίκηση  έθεσε σε κίνδυνο το έργο και σημείωσε. Το έργο είναι δικό σας και έπρεπε να το έχει παραλάβει στις 18 Αυγούστου η προηγούμενη διοίκηση, αν όχι φέρτε κ. Τσιάμη στοιχεία για να κλείσει το έργο σήμερα αν είναι δικό μας».

 Ο κ. Τσιάμης δεν απάντησε επί της ουσίας στον κ. Νταβαλούμη  και  προχώρησε σε  μια χρονοβόρα και άνευ ουσίας  ακαταλαβίστικη  παρουσίαση  σε γιγαντοοθόνη με το ιστορικό του έργου κατά τα λεγόμενα του.

Η Αντιδήμαρχος Ακραιφνείας κ. Ε.  Γεωργίου έθεσε με την σειρά τη;  τρεις φορές  μετά την παρουσίαση τον κ. Τσιάμη τα  εξής καίρια  ερωτήματα αλλά δεν πήρε απάντηση ούτε η ίδια ούτε το υπόλοιπο σώμα.
 Το πρώτο ήταν  «γιατί το έργο ξεκίνησε ανάποδα  αφού γνωρίζατε κ. Τσιάμη  





ότι ο κ. Κόντος έχει εκεί το αυτοκίνητο του και δεν αφήνει την πλατεία ελεύθερη αφού διεκδικεί ως ιδιοκτησία του το κομμάτι της πλατείας;;Γιατί λοιπόν  ξεκίνησε ανάποδα το έργο και δεν δέχομαι  δικαιολογίες για τα συμβόλαια  που παρουσίαζε ο κάτοικος;
 επίσης με τον κ. Σύρμο ισχύει η συζήτηση για τα σκαλιά να παραμείνουν ως έχουν τώρα ή επειδή θα φεύγατε σε δύο μήνες τσακωθήκατε με τον συντοπίτη σας;;»
Αυτά τα δύο καίρια ερωτήματα φυσικά δεν τα απάντησε ο κ. Τσιάμης αποφεύγοντας  τα
 όπως ο διάολος το λιβάνι…
 Το θέατρο του παραλόγου με ιδανικό σκηνοθέτη πρωταγωνιστή τον  επί τρεισήμισι χρόνια ΑΟΡΑΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. Τσιάμη ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες χωρίς καμία απόφαση αφού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή του θέματος. Βλέποντας ότι κανένας δεν συμμετείχε στην παράσταση του περαιτέρω  ο αντιδήμαρχος dolce vita  αποχώρησε από την αίθουσα  και έξω από το δημαρχείο είπε το αμίμητο : «ΦΕΥΓΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ».

Σ.Σ.1. Η τελευταία  δήλωση εκτός δημαρχείου  του κ. Τσιάμη  αποδεικνύει περίτρανα  καταρχήν το δημοσίευμα μας για ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ  και φυσικά αυτοαναιρεί τα όσα είπε ο ίδιος ο οποίος  επιδιώκει μόνο την αυτοπροβολή του μέσω της παιδικής χαράς που δημιουργεί εσκεμμένα κάθε φορά στα δημοτικά συμβούλια το τελευταίο τετράμηνο.
Σ.Σ.2. Αφού όλοι στο Δ.Σ. είχαν  την διάθεση να ολοκληρωθεί το έργο ώστε  να μην ζητηθούν  πίσω σχεδόν μισό εκατομμύριο από τον Δήμο γιατί ο κ. Τσιάμης υποστήριζε  ότι δεν υπάρχει λύση και  βρισκόμαστε προ αρνητικού τετελεσμένου γεγονότος(; ;;), μήπως, λέω μήπως η μη ολοκλήρωση του έργου επί αντιδημαρχίας του , μήπως είχε  αυτό ακριβώς τον στόχο μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για τον κ. Τσιάμη; ;   Αφού δεν κερδίσαμε τις εκλογές θα καταστρέψουμε τον Δήμο οικονομικά υπονομεύοντας το έργο της εις βάρος των δημοτών που επέλεξαν αυτούς κι όχι εμάς;;;
 Εγώ απλά μια απορία εκφράζω, τα σχόλια δικά σας αγαπητοί αναγνώστες….
Σ.Σ.3. 
Η αναλυτική και συστημένη απάντηση του διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας orchomenos-news  θα ακολουθήσει σε νεότερο δημοσίευμα,όπως και η συνέχεια του ρεπορτάζ με το δεύτερο μέρος  του  δημοτικού συμβουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου