ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11/12/2014...




Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού
συνοψίζουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο,  καθώς και τα κακώς κείμενα που ακούστηκαν από κάποιους δημοτικούς συμβούλους στις τοποθετήσεις τους.


Σε  ένα δημοτικό συμβούλιο που χαρακτηρίστηκε από ηρεμία  εν συγκρίσει με τα ευτράπελα των προηγούμενων συνεδριάσεωνΣσυζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα:
 Tο πρόγραμμα των τεχνικών έργων που πρόκειται να εκτελεστούν το 2015
H τροποποίηση του προϋπολογισμού του ετήσιου τεχνικού προγράμματος του 2014, 
H ανάπλαση και κατασκευή περιβάλλοντος χώρου του πνευματικού κέντρου Κάστρου 
και 
.ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΟΤΑ (ΑΟΑΣΕ-ΟΤΑ).Εκπρόσωποi του Δήμου στην Αναπτυξιακή Εταιρία ορίστηκαν η Ελένη Γεωργίου (τακτική) και η Βασιλική Καραβαγγέλη (αναπληρώτρια) .
Όλα τα  θέματα εγκρίθηκαν  κατά πλειοψηφία, αφού ο δημοτικός σύμβουλος που εκπροσωπεί την Λαϊκή Συσπείρωση  κ.Γιώργος Σκόπας ψήφισε κατά και στα τέσσερα θέματα που συζητήθηκαν.
Στην προ ημερησίας  συζήτηση ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα από τους δημοτικούς συμβούλους, εντούτοις δεν έλειψαν οι παραφωνίες και οι λεκτικές επιθέσεις.
Την αρχή έκανε πάλι ο ΠΡΩΗΝ δήμαρχος Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννης ο οποίος  κατά την συνήθη τακτική του εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση κατά του προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λ. Ρόδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γιατί δεν  του άρεσαν κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική εφημερίδα που χειρίζεται ο κ. Ρόδης.
 Μάλιστα στην συνέχεια  ο πρώην δήμαρχος μίλησε για ΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ του διαδικτύου, αλλά δεν αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοούσε και ποιούς.
 Από την άλλη  έλαμψε δια της μη τοποθέτησης του ο συνήθως λαλίστατος κ. Τσιάμης  που απέφυγε να απαντήσει στα δημοσιεύματα  για την εταιρεία PYLONES.
Τέλος ο κ. Ζυγούρης στην τοποθέτηση σου πρότεινε εν ολίγοις στο σώμα να αυξηθούν εκ νέου τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη  εν όψει της ψήφισης του προυπολογισμού, αλλά στην συνέχεια διόρθωσε την τοποθέτηση του λέγοντας ή να μειωθούν ή να παραμείνουν ως έχουν μπερδεύοντας λίγο τους δημοτικούς συμβούλους.
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣΑπό την πλευρά του  ο δήμαρχος κ. Λ. Υπερήφανος   φάνηκε πιο ενωτικός από ποτέ και σημείωσε ότι  το πρόγραμμα των έργων είναι η συνέχεια του προγραμματισμού της προηγούμενης Δημοτικής αρχής όπως η νέα δημοτική αρχή είναι συνέχεια της προηγούμενης. και  σημείωσε ότι προσδοκά  στην συνεργασία όλων των παρατάξεων προς το κοινό καλό του Δήμου και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου