ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ-ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ…



ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (από κηπουρός πρωθυπουργός)

 Με απόλυτη επιτυχία  και σε κατάμεστη  αίθουσα, έπεσε η αυλαία των παραστάσεων  του Δημοτικού θεάτρου Ορχομενού  την Κυριακή 16 Μαρτίου. Το έργο του κ. Πέτρου <Χουτζούμη  σε σκηνοθεσία της κ. Καίτης Παπανίκα ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (από κηπουρός πρωθυπουργός)  άνοιξε την αυλαία την πολιτιστικής άνοιξης στο Πνευματικό Κέντρο Ορχομενού  με πέντε παραστάσεις ( Κυριακή 9, Δευτέρα 10, Τετάρτη 12, Σαββάτο 15  και Κυριακή 16 Μαρτίου 2014) σκορπίζοντας άφθονο γέλιο  και προκαλώντας προβληματισμό  για τον καιροσκοπική αντιμετώπιση  της πολιτικής ζωής στη χώρα μας.
 Ο συγγραφέας κ. Πέτρος Χουτζούμης  με κριτική διάθεση έγραψε  μια πολιτική σάτιρα  που επισημαίνει τα κακώς κείμενα της πολιτικής μας πραγματικότητας  από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ως την σημερινή εποχή. Η διαχρονικότητα του έργου   τόσο ως προς την  νοοτροπία  των πολιτικών αλλά και την αντιμετώπιση των ψηφοφόρων  από την μια προβληματίζει  κι από την άλλη προκαλεί γέλιο με τον ευρηματικό τρόπο που είναι γραμμένο.
 Ο υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ορχομενού   στην αρχή  των παραστάσεων ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές  και προανήγγειλε τις σκηνές που θα παρακολουθούσαν οι θεατές βάζοντας τους στο κλίμα του έργου. Ο συγγραφέας σατιρίζει τις βασιλικές παρεμβάσεις  στην Ελλάδα το 1835 όπου ο βασιλιάς είχε την δύναμη να κάνει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του.  Οι ερασιτέχνες  ηθοποιοί που ενσάρκωσαν  τους ευρηματικούς χαρκτήρες της εποχής ήταν οι κ.κ. Γιώργος Βούτσας, Γιώργος Γυφτοκώστας, Εριφύλη Παπαγεωργίου, Αλέκος Βούτσας, Ευαγγελία Κουκογιάννη, Φαίδρα Κυριάκου, Βασίλης Δέλλιος, Μάκης Ζωγράφος, Χαρά Αυγέρη, Κατερίνα Γιαννάκη, Στέλλα Στεργιούλα, Γιώργος Ραμαντάνης, Κώστας Φαρδέλλας, Λάζος Καλατζής.
Λοιποί συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία των παραστάσεων ήταν οι  κάτωθι
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Πετρογιάννακη
Μουσική επιμέλεια/μίξη ήχου: Κώστας Πατσαλης-Δημήτρης Μπέης
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Ταμπρατζής
Κονσόλα ήχων: Χριστόφορος Χουτζούμης
Φώτα: Κώστας Κιαλλιός 
    Ο κόσμος του Ορχομενού αλλά και των περιχώρων  τίμησε με την παρουσία του τα μέλη του Δημοτικού Θεάτρου Ορχομενού   αφού και στις πέντε παραστάσεις η αίθουσα του θεάτρου στο Πνευματικό κέντρο Ορχομενού ήταν κατάμεστη κι έδειξε ότι ξέρει  από  ποιοτική σάτιρα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι ήταν συνολικά οι θεατές που παρακολούθησαν τον κύκλο των παραστάσεων και η συμμετοχή τους έδειξε ότι  το διασκέδασαν  με την ψυχή τους.

Κατενθουσιασμένη δήλωσε η σκηνοθέτης κ. Παπανίκα  μετά το πέρας των παραστάσεων και ευχαρίστησε τον κόσμο που τις παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά με το  χειροκρότημα και το άφθονο γέλιο τους σε σημείο να διακόπτεται η παράσταση από  τα τρανταχτά γέλια. Επίσης ευχαρίστησε τους ηθοποιούς  για την άψογη συνεργασία  που είχαν και οδήγησε  παρά την απειρία ορισμένων  οδήγησε σε  ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Κλείνοντας  επισήμανε ότι  ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝ Ο ΛΟΓΟΣ και χωρίς το  υπέροχο έργο του συγγραφέα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα όλοι εμείς οι υπόλοιποι συντελεστές, δίνοντας τον λόγο στον κ. Πέτρο Χουτζούμη ο οποίος με την σειρά του   ευχαρίστησε την σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και όλους όσους   βοήθησαν για να ανέβει η παράσταση. Τέλος άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο στην πιθανότητα να ξανανεβεί το έργο  σε άλλη περιοχή  βλέποντας την μεγάλη απήχηση που είχε.


Σ.Σ.1. Ένα εκπληκτικά γραμμένο  έργο  με άριστη σκηνοθετική  επιμέλεια και με   ταλαντούχους ηθοποιούς   συνάντησε ένα υπέρμετρα ενθουσιώδης κοινό   που με την συμμετοχή του καθ όλη την διάρκεια των  5 παραστάσεων έδειξε πόσο πολύ διασκέδασε αλλά και συνάμα προβληματίστηκε  .Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους κι ελπίζουμε να ανεβεί κι αλλού αυτή η παράσταση.

Σ.Σ.2. Για τους χρήστες του facebook που θέλουν να δουν και να αντιγράψουν ελεύθερα τις 277 φωτογραφίες από την παράσταση μπορούν  να το κάνουν στην σελίδα του orchomenos-news  στο facebook ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου