ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΞΕΦΡΕΝΟ ΚΕΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ…



 Πανηγυρική επανεμφάνιση του Καρναβαλιού Ακραιφνίου 26 χρόνια μετά με περίσσιο κέφι και μεγάλη συμμετοχή που σκόρπισε το κέφι σε μικρούς και μεγάλους και έδωσε μηνύματα αισιοδοξίας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η περιοχή μας. Την πρώτη μέρα της άνοιξης (01/03/2014) ο Σύλλογος  «ΟΙ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ»  παρουσίασε  το Καρναβάλι  ξεκινώντας με ιστορική αναδρομή στο Καρναβάλι του Ακραφνίου από το 1983 ως το 19889,όπου οι τότε συμμετέχοντες παρέλασαν με τα πόδια και θύμισαν στους παλαιότερους  την ανθηρή περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το  Καρναβάλι 2014 με την Ορχομένια δασκάλα χορού κ. Έφη Μηλιώτη και τα παιδιά των μελών του συλλόγου να δίνουν το έναυσμα για  το γλέντι και να κερδίζουν το χειροκρότημα.
Ακολούθησαν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και τα μέλη του συλλόγου Γονέων  & Κηδεμόνων που ανέβασαν τον ρυθμό με τις χορευτικές τους φιγούρες. Το γέλιο όμως και η διασκέδαση ήρθε με τα ευφυή σατιρικά θέματα. Πρώτος όλων ο  Λιάπης με τις πλαστές πινακίδες και στην συνέχεια οι χλιδάτες φυλακές του Κορυδαλλού  με Τσοχατζόπουλο, Ψωμιάδη και Γαβαλά υπενθύμισαν στους  θεατές τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα στη χώρα.
Την τιμητική του όμως είχε  και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με την ιστορική πλέον φράση του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  να κυριαρχεί.
Στο ίδιο άρμα με τον ΓΑΠ είδαμε  τον κ.  Σαμαρά και τον Πάγκαλο να σκορπάνε λεφτά πετώντας  ψεύτικα χαρτονομίσματα στον κόσμο  και την Μέρκελ να τους κοπανάει για να αλλάξουν τακτική. Η έκπληξη ήρθε με το επόμενο άρμα όπου όλοι βρήκαμε τελικά που κρυβόταν τόσο καιρό ο Χ. Ξηρός ή έστω ένας σωσίας του με το χιουμοριστικό  τηλεοπτικό μήνυμα των ΑΜΑΝ να προκαλεί άφθονο γέλιο.
Το αυτοσχέδιο Πυροσβεστικό όχημα πρώην Δήμου Ακραιφνείας  πέρασε σαφέστατα πολιτικά μηνύματα για την μετά Καλλικράτη κατάσταση.
 Μετά την σάτιρα όμως έρχεται  πάντα η διασκέδαση και το άρμα με το come back της Άντζελας Δημητρίου έδωσε τον ρυθμό στον κόσμο.
Ο παλιατζής πέρασε επίσης τα δικά του μηνύματα για την σημερινή κατάσταση στην επαρχία ενώ οι νέοι  δύτες  έδειξαν να ψαρεύουν την ευκαιρία   εν μέσω ανεργίας. Το θέμα όμως που κέρδισε τα περισσότερα χειροκροτήματα και ενθουσίασε τον κόσμο ήταν το πανηγύρι όπου αναπαρίστανε  την Ορχομένια τραγουδίστρια  Γωγώ Τσαμπά και τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Ιωάννη  Γκορίτσα. Τα καγκέλια έπαιζαν από τα ηχεία κι όλοι  τραγουδούσαν οποποποπο και δεν σου κάνω τον Άγιο. Κι όταν το κέφι έφτασε στα ύψη  το γνωστό μαγαζί after κάλεσε με το άρμα του τους θεατές σε ολονύχτια  διασκέδαση στο Ακραίφνιο. Μετά το  χορό και το τραγούδι  ήρθε η ώρα για φαγητό με τον master chef των καζανιών να προσφέρει καλοψημένα σουβλάκια και λουκάνικα στον κόσμο. Το τέλος της παρέλασης  ακολούθησε ένα σπαρταριστό θεατρικό δρώμενο  με θέμα «από το προξενιό ως το γάμο και την εξέλιξη του ζευγαριού ως τα βαθιά γεράματα».


Κι αφού όλοι χόρεψαν  έφαγαν και διασκέδασαν θυμήθηκαν ότι δεν  έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια καίγοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο   μου έγραφε πάνω του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Η λήξη της παρέλασης βρήκε όλους τους συμμετέχοντες να χορεύουν γύρω  από τον Καρνάβαλο και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Την παρουσίαση του Καρναβαλιού Ακραιφνίου 2014 ανέλαβε η πολυτάλαντη πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Ακραιφνείς» κ. Έλενα Γεωργίου, η οποία ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθεια  τους : πρόεδρο των απανταχού Ακραιφνιωτών κ.  Κώστα Ανδρίτσο για την οικονομική ενίσχυση και τις κυρίες Ανθή Μπεθάνη, Γωγώ Ψαλίδα  και Ελένη Χριστοφή οι οποίες βοήθησαν στην κατασκευή των αρμάτων, τον κ. Κώστα Ζαφείρη που πρόσφερε  δωρεάν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τον Π.Π.Σ.Ο. για την προσφορά  αποκριάτικων στολών και τέλος τον πρόεδρο της Τ.Δ. Ακραιφνίου κ. Γ. Ψυχούλα, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Καράλη όπως και τον δήμαρχο Ορχομενού κ. Κ. Ξηρογιάννη για την στήριξη τους στην νέα αυτή προσπάθεια του συλλόγου.
Επίσης  η κ. Γεωργίου ενημέρωσε τους θεατές ότι τα  παιδιά των μελών του συλλόγου θα συμμετέχουν για Τρίτη χρονιά και στο Καρναβάλι Ορχομενού (σ.σ. 02/03/2014) με την σχολή της κ. Μηλιώτη.
Σε δηλώσεις της με το πέρας της εκδήλωσης στο  orchomenos  news  η πρόεδρος του συλλόγου  κ. Ε. Γεωργίου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όσους παρακολούθησαν το Καρναβάλι και απεύθυνε  ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην προετοιμασία του επόμενου  Καρναβαλιού Ακραφνίου 2015. 
Σ.Σ.1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια  που έδωσε ζωή και αποκριάτικο κλίμα  στην πόλη του Ακραιφνίου  κι ευχόμαστε να συνεχιστεί και να γιγαντωθεί στο πέρασμα των  χρόνων.


Σ.Σ.2.  To orchomenos  news  προσφέρει στους χρήστες του facebook  ένα άλμπουμ με 466 φωτογραφίες του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ 2014   ελεύθερες προς αντιγραφή από όλους ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου