ORCHOMENOS-NEWS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ...

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιέρωμα για τον Τσιτσάνη που έλαβε χώρα το Σαββάτο  15 Φεβρουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού. Πλήθος κόσμου έμαθε την ιστορία του μεγάλου συνθέτη  και σιγοτραγούδησε με τους ντόπιους καλλιτέχνες  τις μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου Τσιτσάνη. Η εκδήλωση είχε την επιμέλεια του προέδρου του Λαογραφικού Ομίλου  κ. Κ. Πατσαλή  ενώ την οργάνωση είχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Καράλη.
Όσοι γέμισαν την αίθουσα  εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου διασκέδασαν με την ψυχή τους και γνώρισαν τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του αείμνηστου  Έλληνα συνθέτη. Τα θεατρικά   δρώμενα που  παρουσίασαν τα μέλη του Δημοτικού Θεάτρου Ορχομενού( Γιώργος Βούτσας, Εριφύλη Παπαγεωργίου) και του συλλόγου Οιπότες του Θεάτρου (σ.σ. Δημήτρης Ραμαντάνης, Κατερίνα Πουρνάρα) έβαλαν τους θεατές στο κλίμα της εκδήλωσης. Ο μαέστρος κ. Π. Σανιδάς   με την χορωδία του συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία»  συνοδεία  των κ.κ. Κώστα Καφρίτσα και Δημήτρη Ζωγράφο (μπουζούκι & πιάνο αντίστοιχα ) με τις μελωδικές φωνές τους έδωσαν το έναυσμα της μουσικής βραδιάς. Την σκυτάλη πήρε η λαϊκή ορχήστρα  που μας  ταξίδεψε με τις μελωδίες του Τσιτσάνη στην εποχή του Μεσοπολέμου με τους κ.κ. Χρήστο Ζωγράφο (μπουζούκι-τραγούδιι), Αργύρη Καρβούνη (Ακορντεόν-τραγούδιι), Κων/νο Ζωγράφο (κιθάρα), Μάκη Ζωγράφο και Φωτεινή Λιάπη (τραγούδι). Το κέφι δεν άργησε να ανάψει πάνω στην σκηνή με τους πρωταγωνιστές να  παρασύρονται στους ρυθμούς της ορχήστρας  με ζεμπέκικα  χασάπικα και λοιπούς συρτούς χορούς με τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου να καλούν  τον  κόσμο να  συμμετέχει στο γλέντι  με   δυνατά χειροκροτήματα και σιγοτραγούδισμα  των γνωστών σε όλους επιτυχιών του αείμνηστου συνθέτη. Το θερμότερο χειροκρότημα κέρδισε ο μικρός σερβιτόρος (σ.σ. Θανάσης Ραζακιάς) στο σκηνικό του κέντρου που είχε στηθεί στην αυλαία  για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο του αφιερώματος προβλήθηκαν σε video wall    μοναδικές στιγμές από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Τσιτσάνη. Η αυλαία έκλεισε πανηγυρικά με τον κ. Π. Σανιδά να ξεσηκώνει το πλήθος και να τραγουδάνε όλοι μαζί  την μεγαλύτερη επιτυχία του  σπουδαίου μουσουργού «Συννεφιασμένη Κυριακή».
 

Σ.Σ.1.Πολλά συγχαρητήρια στους ερμηνευτές αλλά και σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και μακάρι  να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις ώστε τα διασκεδάσει  ΔΩΡΕΑΝ καταρχήν ο κόσμος ,κατά δεύτερον να αναδείξουν τα ταλέντα τους οι Ορχομένιοι καλλιτέχνες και τέλος  να μην μένει ανενεργή η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού.



Σ.Σ.2. Επιτέλους έφτασε η  στιγμή που  καταλάβαμε όλοι μας  ότι  δεν είναι  αναγκαίο να πρωταγωνιστούν τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας σε μια εκδήλωση για να πάμε  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού και είδαμε την αίθουσα κατάμεστη σε  σημείο που να μην αρκούν ούτε οι εξτρά καρέκλες  για  να καθίσουν οι παρευρισκόμενοι.

Σ.Σ.3. Τέλος το μήνυμα της εκδήλωσης είναι το πανάρχαιο ρητό  «Ισχύς εν τη ενώσει» αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι  το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ποιοτικότερο και να έχει ευρεία αποδοχή όταν οι σύλλογοι της περιοχής συνεργάζονται μεταξύ τους.
 Θα ακολουθήσει  το βίντεο της εκδήλωσης με την κάμερα της ηλεκτρονικής εφημερίδας orchomenos-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου